Nye Diagnosenavne på siden

 

I de sidst par år er der løbende sket ændringer i forhold til hvilke diagnosenavne, der bliver brugt, når det kommer til Prinzmetal Variant Angina og det Kardiologiske Syndrom X.

I starten var jeg afventende for at se, hvor det bar hen ad. Men i det sidste års tid, er det blevet endnu mere tydeligt, at der er kommet ændringer i forhold til hvilke diagnosenavne, der bliver brugt af kardiologerne.

 

Så kan man jo vælge, at gå to veje. Enten at sige ”det er vi ligeglade med, vi fortsætter som vi altid har gjort” eller at følge trop med udviklingen, og bruge de nye diagnosenavne.

 

Jeg har valgt at følge med udviklingen, da det i mine øjne er det eneste rigtige. Sidens målsætning har fra dag 1 været, at gøre det nemt tilgængeligt for både brugere og gæster på siden, at finde information om vores hjertesygdomme. Så nytter det ikke, at vi hænger fast i gamle begreber og diagnoser, når det bliver de nye diagnosenavne, som nytilkommende går ind og søger på.

 

Derfor har jeg været i kontakt med Professor og Overlæge Eva Prescott på Bispebjerg Hospital, for at få hendes input i hvilke diagnosenavne, der vil være det rigtigste at bruge. Her er jeg nået frem til, at Prinzmetal Variant Angina fremover her på siden vil være Spasme Angina, og Det Kardiologiske Syndrom X kommer til at hedde Småkarssygdom.

 

Personligt syntes jeg, at de nye navne giver mere mening, da navnet alene giver en indikation om hvad det er for en sygdom, man har med at gøre. Der må vi nok erkende, at de gamle diagnosenavne nok kunne skabe noget forvirring, da de var meget vage i det.

 

Så sidder der nok nogle og tænker, hvad får det så af betydning for sidens navn, den hedder jo Prinzmetal.dk? Her er svaret, det får ingen betydning! Jeg har valgt, at vi fortsætter under domæne navnet Prinzmetal.dk, og det er der flere grunde til.

 

For det første, så var det den amerikanske læge Myron Prinzmetal der opdagede Spasme Angina, og derfor blev det den gang døbt til Prinzmetal Variant Angina. For det andet, når man slå diagnosekoden op for Spasme Angina - DI201 – så står der faktisk Prinzmetals Angina Pectoris, i det materiale der er rettet mod lægerne. For det tredje, så syntes jeg at prinzmetal.dk bare lyder bedre end spasmeangina.dk – og nu har siden jo heddet det i 16 år. Samtidig vil det ikke gøre en forskel i forhold til, når sidder og søger på nettet efter f.eks. Spasme Angina, da vores system er indrettet sådan, at de alligevel vil blive ledt mod Prinzmetal.dk

 

Så det er altså sådan det er – Prinzmetal Variant Angina bliver til Spasme Angina og det Kardiologiske Syndrom X bliver til Småkarssygdom.

 

Derfor har jeg været ved at indføre disse ændringer på siden - undtaget er dog debatforum og nyheder offentliggjort før denne dato. Selve beskrivelserne af Spasme Angina samt Småkarssygdom er blevet opdateret – bemærk især beskrivelsen af Småkarssygdom, der er blevet opdateret med den sidste nye viden fra iPower projektet. Banneret øverst på siden er også ændret, samt at brochuren er blevet opdateret.

 

Tilslut vil jeg godt sige en stor tak til Eva Prescott, for hendes hjælp med at finde de rette diagnosenavne til siden. Og så håber jeg ellers, at i vil tage godt imod disse ændringer.