Torsdag D. 28. Oktober 2021 22:56
Vi ses på Facebook!
Navigation
· Spasme Angina
· Småkarssygdom
· Undersøgelser
· Behandlinger
· Skemaer

· Artikler
· Downloads
· Links
· Fotoalbum
· Debatforum

· Retningslinier
· Om denne side
· Driftsudgifter
· Donationer
· Kontakt siden
· FAQ/Hjælp
· Artikler af brugerne
· Søg
Nyeste artikler
· Kan du være i den 't...
· Koronararterie spasm...
· Kronisk syg, hvad er...
· Koronararterie spasm...
· Yngre kvinder undlad...
Sidste nye links
· Coronary spasm: It’s...
  Coronary spasm is ca...

· Husk at få din influ...
  Sæsonen for influenz...

· Hvem skal have tredj...
  En ny runde af coron...

· ‘I was told “invisib...
  – as research shows ...

· Kontakt til almen pr...
  Patienter med luftve...

· Forskere vil kunne f...
  Et stigende antal pa...

· Sundhedsstyrelsen fr...
  Sundhedsstyrelsen fr...

· Improving the Diagno...
  Dr. Samit Shah is st...

· Ny forskning: Næsten...
  Et stort studie støt...

· Åndenød er hyppigere...
  ESC: Det hyppigst ra...

Seneste downloads
· Brochure 2021
· Sygepleje til patien...
· Nyhedsbrev December ...
· Oversigt over tidlig...
· Oversigt over tidlig...
Vi anbefaler:
· Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X
· Hjerteforeningen
· Hjertebogen
· Patientens Bog
Udenlandske sider
· Inoca International
· International Heart Spasms Alliance
· British Heart Foundation
· Irish Heart Foundation
· Deutsche Herzstiftung
· Australian Heart Foundation
· American Heart Association
Velkommen til www.prinzmetal.dk

Formålet med denne side er, at samle viden, artikler og links om Spasme Angina og Småkarssygdom, samt at hjælpe patienter og pårørende til at komme i kontakt med andre i samme situation.

Som gæst er der visse områder på siden, som du ikke kan få adgang til, da de er forbeholdt tilmeldte brugere. Til gengæld når du så har tilmeldt dig, har du mulighed for at modtage vores nyhedsbrev, modtage mails når der er nyt på siden, og skrive i debatforummet.

Tilmelding er naturligvis gratis, og kræver ikke medlemskab af nogen forening. Du kan tilmelde dig her.

www.prinzmetal.dk er ikke en forening – ønsker du at være medlem af en forening for patienter med Spasme Angina og Småkarssygdom, kan vi anbefale Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X.

Læs vores seneste udgivelser, Historier fra Hjertet og Et liv som Hjertepatient.
  Debatforum - Prinzmetallerne Visninger Svar Nyeste indlæg
Flere hjertekramper efter h...
Medicin
1030 3 Gitte
12. maj 2021 10:19
Ansøgning om tilskud til kø...
Information...
837 1 lillespir
20. marts 2021 07:11
Fremtiden for prinzmetal.dk
Bag om www.prinzmetal.dk
1065 2 Gitte
09. marts 2021 18:50
Ny bog om jobcenterne
Lov, paragraffer og foreninger.
1137 0 Gitte
01. september 2020 22:04
Opdatering af artikler
Bag om www.prinzmetal.dk
2071 4 lillespir
17. juni 2020 19:57
Typiske fejl ved 7 medicin ...
Medicin
4082 1 bricko
27. juli 2019 23:15
Lov om atypiske brystsmerter
Lov, paragraffer og foreninger.
3231 5 Gitte
28. maj 2019 15:02
Samarbejde med Eva Prescott
Velkommen til forummet.
11178 8 BOG68
05. april 2019 20:04
Om anmeldelse af fejl i sun...
Information...
2751 0 lillespir
05. december 2018 21:53
Blodfortyndende medicin og ...
Medicin
9344 2 bricko
07. juni 2018 20:47
Dato Kategori Emne Visninger
03-07-2021 Sidste Nyt! Nye diagnosenavne på siden! Læst 356 gange
26-06-2021 Sidste Nyt! Nyt om Mikrovaskulær sygdom Læst 429 gange
31-05-2021 Sidste Nyt! Artikler om småkarsygdom i HjerteLiv Læst 316 gange
07-03-2021 Brugere Fremtiden for prinzmetal.dk Læst 339 gange
05-02-2021 Sidste Nyt! Artikel i Magasinet Liv om spasme angina Læst 356 gange
 Flere nyheder...     
Alle nyheder - Nyhedsarkivet - Nyhedskategorier
Nye diagnosenavne på siden!
Sidste Nyt!I de sidst par år er der løbende sket ændringer i forhold til hvilke diagnosenavne, der bliver brugt, når det kommer til Prinzmetal Variant Angina og det Kardiologiske Syndrom X.

I starten var jeg afventende for at se, hvor det bar hen ad. Men i det sidste års tid, er det blevet endnu mere tydeligt, at der er kommet ændringer i forhold til hvilke diagnosenavne, der bliver brugt af kardiologerne.

Så kan man jo vælge, at gå to veje. Enten at sige ”det er vi ligeglade med, vi fortsætter som vi altid har gjort” eller at følge trop med udviklingen, og bruge de nye diagnosenavne.

Jeg har valgt at følge med udviklingen, da det i mine øjne er det eneste rigtige. Sidens målsætning har fra dag 1 været, at gøre det nemt tilgængeligt for både brugere og gæster på siden, at finde information om vores hjertesygdomme. Så nytter det ikke, at vi hænger fast i gamle begreber og diagnoser, når det bliver de nye diagnosenavne, som nytilkommende går ind og søger på.

Derfor har jeg været i kontakt med Professor og Overlæge Eva Prescott på Bispebjerg Hospital, for at få hendes input i hvilke diagnosenavne, der vil være det rigtigste at bruge. Her er jeg nået frem til, at Prinzmetal Variant Angina fremover her på siden vil være Spasme Angina, og Det Kardiologiske Syndrom X kommer til at hedde Småkarssygdom.

Personligt syntes jeg, at de nye navne giver mere mening, da navnet alene giver en indikation om hvad det er for en sygdom, man har med at gøre. Der må vi nok erkende, at de gamle diagnosenavne nok kunne skabe noget forvirring, da de var meget vage i det.

Så sidder der nok nogle og tænker, hvad får det så af betydning for sidens navn, den hedder jo Prinzmetal.dk? Her er svaret, det får ingen betydning! Jeg har valgt, at vi fortsætter under domæne navnet Prinzmetal.dk, og det er der flere grunde til.

For det første, så var det den amerikanske læge Myron Prinzmetal der opdagede Spasme Angina, og derfor blev det den gang døbt til Prinzmetal Variant Angina. For det andet, når man slå diagnosekoden op for Spasme Angina - DI201 – så står der faktisk Prinzmetals Angina Pectoris, i det materiale der er rettet mod lægerne. For det tredje, så syntes jeg at prinzmetal.dk bare lyder bedre end spasmeangina.dk – og nu har siden jo heddet det i 16 år. Samtidig vil det ikke gøre en forskel i forhold til, når sidder og søger på nettet efter f.eks. Spasme Angina, da vores system er indrettet sådan, at de alligevel vil blive ledt mod Prinzmetal.dk

Så det er altså sådan det er – Prinzmetal Variant Angina bliver til Spasme Angina og det Kardiologiske Syndrom X bliver til Småkarssygdom.

Derfor har jeg været ved at indføre disse ændringer på siden - undtaget er dog debatforum og nyheder offentliggjort før denne dato. Selve beskrivelserne af Spasme Angina samt Småkarssygdom er blevet opdateret – bemærk især beskrivelsen af Småkarssygdom, der er blevet opdateret med den sidste nye viden fra iPower projektet. Banneret øverst på siden er også ændret, samt at brochuren er blevet opdateret.

Tilslut vil jeg godt sige en stor tak til Eva Prescott, for hendes hjælp med at finde de rette diagnosenavne til siden. Og så håber jeg ellers, at i vil tage godt imod disse ændringer.
Nyt om Mikrovaskulær sygdom
Sidste Nyt!Nu begynder der at komme lidt mere informationer ud omkring resultaterne af forsknings projektet iPower, som har fokus på uforklarlige brystsmerter hos kvinder.

Hjerteforeningen gav i 2011 det hidtil største beløb nogensinde i forenings historie, til et enkelt forsknings projekt. Hele 8 millioner kr. lød beløbet på, og det gik til iPower projektet med Overlæge og Professor Eva Prescott i spidsen.

Formålet med forsknings projektet er blive klogere på kvinder og hjertekarsygdomme. Med fokus på, at der tilsyneladende er betydeligt flere kvinder der døjer med brystsmerter, hvor man ikke kan finde en forklaring. Så et af målene i projektet var at finde en bedre måde at undersøge og diagnosticere disse kvinder. Du kan læse mere om det her.

Forsknings projektet endte med at tage længere tid end forventet, da der dukkede nogle resultater op, som man skulle arbejde videre med, Derfor er det først inden for det sidste års tid, at der begynder at komme informationer ud omkring de endelige resultater af forskningsprojektet.

I den forbindelse kan man i det sidste nye medlemsblad fra Hjerteforeningen - HjerteLiv på side 38 -39 - læse et interview med Eva Prescott om Mikrovaskulær hjertekarsygdom – også kendt som det Kardiologiske Syndrom X.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har et webmagasin – Viden +, som her i juni har fokus på netop iPower projektet. De har lavet en temaside, hvor der er interview med Eva Prescott om mikrovaskulær sygdom. Du kan se temasiden her, og der bliver blandt andet beskrevet hvilke undersøgelser, der kan bruges til at diagnosticere mikrovaskulær sygdom, noget som man ikke tidligere har vidst man kunne. Derfor er det et gennembrud indenfor kardiologi, at man nu kan udføre undersøgelse, som kan be- / af-kræfte om en patient har mikrovaskulær sygdom. Hvor tidligere at det var en udelukkelses diagnose - når alt andet var udelukket med diverse undersøgelser, så kunne man få diagnosen mikrovaskulær sygdom.
Artikler om småkarsygdom i HjerteLiv
Sidste Nyt!Så er Hjerteforeningens nye medlemsblad, HjerteLiv, på vej ud til medlemmerne. Denne gang er der hele 4 sider, som handler det Kardiologiske Syndrom X / småkarsygdom.

Det drejer sig om 2 artikler - et interview med Eva Prescott omkring hendes forskning i kvinder og brystsmerter. Derudover er der også et interview med Anni Skarsholt Jørgensen, formanden for Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X.

Kan du ikke vente på at modtage dit medlemsblad, så kan du allerede nu læse HjerteLiv på Hjerteforeningens hjemmeside her. Du finder artiklerne på side 38 - 41.
Translate this page
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
· Gæster online: 2

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 152
· Nyeste bruger: Maomi
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

29. august 2021 13:02
Hej Leif Petersen Hjertelig velkommen , jeg håber du finder den information, eller hjælp du eventuelt har brug for her på siden. Smile

27. juni 2021 19:25
💐🎂He
j Margot. 🇩🇰Hj
ertelig tillykke med fødselsdagen 🎂💐&#1
27465;🇰&#100
84;️

29. maj 2020 10:33
Jeg ønsker jer alle en god pinse.

08. april 2020 21:58
I ønskes alle en God Påske Easter04

10. marts 2020 13:06
Det er skam så lidt Anni Tup

04. marts 2020 15:49
nyder at få besked hver gang der er nyt herinde. Tak Gitte

Siden dannet på: 0.03 sekunder 7,027,155 Unikke besøg