Fredag D. 21. Juli 2017 04:34
Vi ses på Facebook!
Navigation
· Prinzmetal Variant Angina
· Kardiologiske Syndrom X
· Undersøgelser
· Behandlinger
· Skemaer

· Artikler
· Downloads
· Links
· Reklamer for siden
· Nyhedsbreve
· Banner
· Fotoalbum
· Debatforum

· Retningslinier
· Om denne side
· Driftsudgifter
· Donationer
· Kontakt siden
· FAQ/Hjælp
· Artikler af brugerne
· Søg
·
Nyeste artikler
· Kronisk syg, hvad er...
· Koronararterie spasm...
· Yngre kvinder undlad...
· Hjerte symptomer rel...
· Ugebladet Søndag
Sidste nye links
· CURRENT CONCEPTS IN ...
  Coronary artery spas...

· Sociale Ydelser - Hv...
  Sociale Ydelser 2017...

· Forskning: Brug høje...
  Ny forskning lavet a...

· Værd at vide 2017
  I Håndbogen \"Værd a...

· Medicinkortet
  App som hjælper dig ...

· Værd at vide 2016
  I Håndbogen \"Værd a...

· Samarbejde om forskn...
  Professor Hans Erik ...

· Om min.medicin.dk
  En app fra Lægemidde...

· Indlægssedler
  App\'en \"Indlægssed...

· Danske kolesterolanb...
  Det er ikke længere ...

Seneste downloads
· Sygepleje til patien...
· Brochure 2014
· Nyhedsbrev December ...
· Oversigt over tidlig...
· Oversigt over tidlig...
Vi anbefaler:
· Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X
· Hjerteforeningen
· Hej Sundhedsvæsen
· Patientens Bog
Udenlandske sider
· British Heart Foundation
· Irish Heart Foundation
· Deutsche Herzstiftung
· Australian Heart Foundation
· American Heart Association
Få teksten læst op
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Et nyt hold sygeplejstuderende har brug for hjælp!
Sidste Nyt!PÅ vores Facebook side er der lagt en efterlysning op fra to sygeplejestuderende. De har brug for at interviewe hjertepatienter om seksuelt samspil og parforhold. Projektet er rettet mod hjertepatienter generelt - så det er ikke udelukkende patienter med Prinzmetal Variant Angina eller det Kardiologiske Syndrom X, som de efterlyser.

I kan læse deres indlæg fra Facebook i vores debatforum, hvor der også er kontakt oplysninger til de sygeplejestuderende.
10 år med Prinzmetal.dk
BegivenhedI dag er det præcist 10 år siden, at de første skridt blev taget til at lave denne side. Det var nemlig på denne dato, at domæne navnet prinzmetal.dk blev købt.

Før den tid var den eneste mulighed for at komme i kontakt med andre på nettet, som havde enten Prinzmetal Variant Angina eller det Kardiologiske Syndrom X stort set ikke eksisterende. Måske hvis man var heldig, kunne man finde en inde på Netdoktor.dk, men ellers var der ikke rigtig noget. Så som patient kunne man meget nemt komme til at føle sig alene med sin sygdom.

Oven i det var det meget svært at finde brugbare oplysninger om begge diagnoser på dansk, og det lidt der fandtes var ofte skrevet i et lægefagligt sprog - altså noget der ikke var beregnet på patienterne.

Så det var faktisk i en form for frustration og vrede, at ideen til prinzmetal.dk blev til. Hvorfor skulle det være så svært at finde brugbare oplysninger om ens sygdom, og hvorfor skulle det være så svært at komme i kontakt med andre med samme diagnose? Det var det, at prinzmetal.dk blev sat i verden til for at ændre.

I den spæde start var prinzmetal.dk en side, hvor der var en grundig beskrivelse af Prinzmetal Variant Angina og det Kardiologiske Syndrom X på dansk i et ikke lægefagligt sprog. Derudover blev der lagt links op til artikler på andre sider, for at lave et sted hvor man kunne gå hen, og så videre ad den vej finde oplysninger. Det var altså en meget skrabet side uden det store hurlumhej.

Men da mit ønske var netop at skabe et sted, hvor man kunne komme i kontakt med andre i samme situation, så blev der allerede i juli måned samme år tilføjet et debatforum. Nu begyndte det hårde arbejde med at få spredt rygtet om sidens eksistens. For sagen er, at når man laver en hjemmeside, så vælter brugerne ikke ind af sig selv. Yderligere fortsætter arbejdet når de først brugere er oprettet, for det kan virkeligt være svært at have et debatforum på en side, for der skal en del til at holde det i gang. Derfor lavede jeg hvert år i de første 5 år en vurdering af, hvordan det gik med siden og om der fortsat var et behov for dens eksistens, og her har I kære brugere bevist, at det er der.

I dag har vi en meget stor og omfattende samling af links og artikler, samt vi har udgivet 3 online bøger. Alt sammen noget der er frit tilgængeligt for alle, som skulle have lyst til at kigge forbi siden. Vi har desuden et debatforum, hvor det er muligt, at komme i kontakt med andre i samme situation. Alle kan tilmelde sig, og gøre brug af siden uden at det koster en krone eller kræver medlemskab af en forening.

Siden starten har prinzmetal.dk været igennem flere store forandringer, når det kommer til udseende og opsætning. Alt sammen er gjort for at sikre, at siden er så brugervenlig som muligt. Samt at sikre det er nemt at dele sidens indhold, så vi kan få spredt kendskabet til Prinzmetal Variant Angina og det Kardiologiske Syndrom X. Faktisk er vi i øjeblikket på det tredje layout i prinzmetal.dk's levetid, og det nuværende har vi haft i 4 år, så det er ved at være tid at der skal ske noget nyt.

Derfor havde jeg faktisk håbet, at jeg kunne få timet den næste store opdatering med vores 10 års jubilæum. Men ak udviklerne på det nye program har ikke kunnet holde tidsplanen. Faktisk skulle det nye program have været ude omkring december 2013, men den endelige version er endnu ikke offentliggjort. Den god nyhed er dog, at de er ved at teste den 5 beta version, så der er lys for enden af tunnelen. Så jeg tør nu godt sige, at opdateringen kommer til at ske inden for de næste 12 måneder… forhåbentligt.

En af de afgørende faktorer til at siden består 10 år efter dens stiftelse, er vores brugere. Derfor skal der herfra skrivebordet lyde en stor TAK, til alle jer der bidrager til siden på den ene eller anden måde – uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre. Hvis I ikke bakkede op om siden, var der ingen grund til dens eksistens. I mine øjne er en hjemmeside kun er ligeså god som dens brugere, så vi har på prinzmetal.dk nogle ualmindelige gode brugere.

Tak for de første 10 år, og forhåbentligt er I klar til de næste 10 år.

Projekt om sygepleje af Syndrom X patienter offentliggjort
Sidste Nyt!Nogen er nok allerede bekendt med, at der er er par sygeplejestuderende, Mira Begovic og Rikke Thybo Albrechtsen, som igennem et stykke tid har arbejdet med at skrive et bachelorprojekt omkring sygepleje af patienter med det Kardiologiske Syndrom X, ved at læse deres indlæg i vores debatforum samt på vores Facebook side.

Hvor det nok i starten var et projekt hvor planen var, at der skulle være fokus på patienternes opfattelse og behandlingsmuligheder, ja så skete der det at projektet tog en anden drejning. Nemlig at fokus vendte sig mod sygeplejerskerne og hvordan de opfattede Syndrom X patienterne, og hvordan man kunne forbedre dette til gavn for alle parter.

I sidste uge var Rikke og Mira så til eksamen for at forsvare deres projekt, og jeg kan med glæde oplyse at de naturligvis bestod, på trods af det svære emne.

Jeg vil godt opfordre alle til at bruge lidt tid på, at læse Rikke og Mira's projekt, som i kan downloade her. I er også velkommen til at diskutere projektet her på siden, ved at oprette en tråd i vores debatforum under snakkehjørnet.

Og tilslut endnu en gang TILLYKKE til Rikke og Mira med færdiggørelsen af deres uddannelse, og deres nye titel som sygeplejerske :-)
Translate this page
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
· Gæster online: 1

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 189
· Nyeste bruger: anne1612
Fødselsdage i dag
Heidi
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

28. maj 2017 09:43
DK Tillykke med fødselsdagen Margit Smile

27. maj 2017 09:24
DK Tillykke med fødselsdagen Lisette Cool

24. maj 2017 09:01
DK Tillykke med fødselsdagen Else Svane Kleis Cool

07. maj 2017 15:39
DK Tillykke med fødselsdagen sine nomine Wink

04. maj 2017 15:05
DK Tillykke med fødselsdagen Trine Cool

03. maj 2017 14:48
DK Tillykke med fødselsdagen Majbritt Smile

Siden dannet på: 0.07 sekunder 5,703,415 Unikke besøg