Onsdag D. 19. December 2018 08:17
Vi ses på Facebook!
Navigation
· Prinzmetal Variant Angina
· Kardiologiske Syndrom X
· Undersøgelser
· Behandlinger
· Skemaer

· Artikler
· Downloads
· Links
· Reklamer for siden
· Nyhedsbreve
· Banner
· Fotoalbum
· Debatforum

· Retningslinier
· Om denne side
· Driftsudgifter
· Donationer
· Kontakt siden
· FAQ/Hjælp
· Artikler af brugerne
· Søg
Nyeste artikler
· Kronisk syg, hvad er...
· Koronararterie spasm...
· Yngre kvinder undlad...
· Hjerte symptomer rel...
· Ugebladet Søndag
Sidste nye links
· Sociale Ydelser - Hv...
  Sociale Ydelser 2018...

· Avanceret CT-scannin...
  FFR-CT sparer patien...

· Sociale Ydelser - Hv...
  Sociale Ydelser 2017...

· Forskning: Brug høje...
  Ny forskning lavet a...

· Værd at vide 2017
  I Håndbogen \"Værd a...

· Medicinkortet
  App som hjælper dig ...

· Samarbejde om forskn...
  Professor Hans Erik ...

· Om min.medicin.dk
  En app fra Lægemidde...

· Indlægssedler
  App\'en \"Indlægssed...

· Danske kolesterolanb...
  Det er ikke længere ...

Seneste downloads
· Sygepleje til patien...
· Brochure 2014
· Nyhedsbrev December ...
· Oversigt over tidlig...
· Oversigt over tidlig...
Vi anbefaler:
· Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X
· Hjerteforeningen
· Hej Sundhedsvæsen
· Patientens Bog
Udenlandske sider
· British Heart Foundation
· Irish Heart Foundation
· Deutsche Herzstiftung
· Australian Heart Foundation
· American Heart Association
Få teksten læst op
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Hovedside for artikler » Diverse hjertesygdomme » Yngre kvinder undlader at lytte til advarselstegn på hjerteanfald
Yngre kvinder undlader at lytte til advarselstegn på hjerteanfald
Kvinder i alderen under 55 undlader ofte at genkende symptomerne på et hjerteanfald, indtil det er for sent, advarer en ny undersøgelse.

At ignorerer disse tegn - som kan omfatte alt fra smerter i brystet til kvalme - kan forsinke lægebehandling og øge risikoen for invaliditet og død.

"Kvinder i denne aldersgruppe har, når de kommer ind på hospitalet med hjertesygdom eller et hjerteanfald, en 2 gange større sandsynlighed for at dø af denne begivenhed end en mand," bemærkede Dr. Suzanne Steinbaum, direktør for Women & Heart Disease på Lenox Hill Hospital i New York City. "Hjertesygdom hos unge kvinder er en meget, meget aggressiv sygdom, og det skal behandles tidligt og aggressivt."


Men eksperter også advarede om, at undersøgelsen er lille, og at emnet også brug for mere forskning.

"Vi kan ikke lave konklusioner baseret på blot 24 patienter," udtaler Dr. Nieca Goldberg, medicinsk direktør for Women's Health Program i New York University Medical Center og forfatter til The Women's Healthy Heart Program. "Jeg tror, at vi er nødt til at lære mere om den vifte af symptomer."

Resultaterne forventes at blive forelagt på torsdag ved American Heart Association''s scientific forum on Quality of Care and Outcomes Research in Cardiovascular Disease and Stroke, i Washington, DC.

Hjertesygdom blandt kvinder er udbredt, og tegner sig for en ud af tre dødsfald blandt kvinder, udtaler eksperter.

Selv om kvinder yngre end 55 år udgør mindre end 5 procent af alle indlagte patienter med hjertesygdomme, er det stadig et stort antal kvinder, ifølge AHA. Unge kvinder med hjertesygdom tegner sig for omkring 40.000 indlæggelser hvert år og 16.000 dødsfald.

Antallet af yngre kvinder, der dør af hjerte-kar-sygdom hvert år svarer nogenlunde til antallet af kvinder, der dør af brystkræft i samme aldersgruppe, foreningen siger.

"Kvinder i denne aldersgruppe tror ikke de er i nogen risiko, fordi vi for det meste hører om ældre kvinder," udtaler forfatteren bag undersøgelsen Judith Lichtman, en assisterende professor i epidemiologi og folkesundhed ved Yale University School of Medicine. "Men på trods af, at det er en relativt lille gruppe, er det ikke er en uvæsentlig gruppe."

Til denne pilotundersøgelse, interviewede forskerene en snes kvinder i alderen 18 til 55, som havde haft hjerteanfald og blev indlagt på en af to Connecticut hospitaler. Tre fjerdedele af kvinderne var hvide, og 88 procent havde en arvelig hjertesygdom.

Langt de fleste (88 procent) rapporterede om traditionelle symptomer, som alvorlige smerter i brystet. Men kun 42 procent havde mistanke om, at der var noget galt med deres hjerte.

"Brystsmerterne havde en gennemsnitlig score på 7,4 (på en skala fra et til 10), som ikke er ubetydelig," udtaler Lichtman.

Mindre typiske symptomer som omfatter smerter i kæben / skulder område (opleves af 58 procent af kvinderne); svedtendens (38 procent), kvalme (29 procent), åndenød (29 procent), fordøjelsesbesvær (21 procent) og svaghed / træthed (8 procent).

"I denne yngre gruppe, ser vi en meget høj forekomst af traditionelle såvel som atypiske symptomer," udtaler Lichtman.

Hvis man udelukkende fokusere på smerter i brystet, kan det koste menneskeliv, advarer Goldberg. Andre undersøgelser har vist, at kvinder ofte har andre symptomer end smerter i brystet.

Kun halvdelen af kvinderne i denne undersøgelse søgte behandling indenfor den første time, tilsyneladende fordi de mente, at deres symptomer ikke var virkelige eller ikke var alvorlige. 42 procent af deltagerne mente, at deres symptomer var noget andet end et hjerteanfald, 17 procent sagde, at de var flov over symptomerne, og 8 procent sagde, at de var bange for at symptomerne skyldtes en hjertesygdom.

Næsten tre fjerdedele (71 procent) af kvinderne har karakteriseret deres sundhed som enten okay eller dårlig, men mindre end halvdelen mente, de var i risiko for hjertesygdomme.

Både patienter og læger kan være med til at forsømme at forbinde prikkerne, udtaler eksperterne. Lidt over en tredjedel (38 procent) havde kontakt med deres primære læge i forbindelse med deres symptomer, forud for et hjerteanfald. Og kun 56 procent af kvinderne siger, at deres læger havde sagt, at deres symptomer var hjerte-relaterede. Og det var blandt en gruppe kvinder som næsten alle havde en arvelig hjertesygdom.

"Det er virkelig første gang, at forskningen har fokuseret på kvinder i aldersgruppen under 55," Steinbaum udtaler. "Skriften er på væggen. Tilskriv det ikke noget andet."

I relaterede nyheder, fandt en anden præsentation på samme møde, at patienter med et blødende ("blødning") slagtilfælde er betydeligt mindre tilbøjelige til at modtage medicin såsom kolesterol-sænkende medicin og rådgivning, for at forebygge tilbagevendende anfald, sammenlignet med patienter med en iskæmisk (blodprop -forårsaget) slagtilfælde.

Mere information

Mere information omkring kvinder og hjertesygdom, kan du finde hos The American Heart Association''s Go Red for Women kampagne.

Kilder: Judith Lichtman, Ph.D., adjunkt, epidemiologi og folkesundhed, Yale University School of Medicine, New Haven, Conn, Suzanne Steinbaum, DO, direktør, Kvinder & hjertesygdom, Lenox Hill Hospital i New York City; Nieca Goldberg, MD, medicinsk direktør for kvindespecifikke's Health Program på New York University Medical Center og forfatter til kvindespecifikke's sundt hjerte Program: Lifesaving strategier til forebyggelse og helbredelse Hjertesygdom i Kvinder, 10 maj 2007, præsentation, American Heart Association''s 8. Videnskabelige Forum om kvaliteten af pleje og Resultater Forskning i hjertekarsygdomme og slagtilfælde, Washington, DC

Artiklen er sidst opdateret den 10. maj 2007


Orginal title: Younger Women Fail to Heed Heart Attack's Warning Signs
Artikel fra MedicineOnline
Oversat til dansk af Gitte D. Larsen Februar 2011

Social deling: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet dette Yahoo Favoritter
Facebook Like:


Der er ikke skrevet kommentarer.
Du skal logge ind for at kommentere.
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Translate this page
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
· Gæster online: 1

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 198
· Nyeste bruger: Gitte Madsen
Fødselsdage i dag
Gitte Gitte
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

17. november 2018 12:27
Velkommen til Gitte Madsen Cool

22. oktober 2018 15:40
Velkommen til Freddy Mathiasen Smile

23. september 2018 09:40
Velkommen til Lisa Bolland Cool

09. juni 2018 15:14
Tup

07. juni 2018 20:59
Tak for hilsen på min fødselsdag Smile

13. april 2018 15:28
DK Tillykke med fødselsdagen Rita New Year02 Birthday Cake

Siden dannet på: 0.04 sekunder 6,145,788 Unikke besøg